Waarvoor bel je ons?

Om betekenisvolle innovatie daadwerkelijk van de grond te krijgen kan Finch Innovation op verschillende manieren ondersteunen. Voor elke klant zetten we een uniek programma neer, passend bij de eigen cultuur, werkwijze en het vraagstuk waar het bedrijf voor staat.

We baseren ons hierbij op Design Thinking en Lean Startup. Wij werken met uiteenlopende organisaties, van multinationals tot het mkb of overheid en in alle mogelijke branches, van zorg en food tot moderne technologie of automotive.

De gebieden waar Finch voor ingezet kan worden zijn:

  • Innovatie Strategie
  • Innovatie Coaching
  • Innovatie Trainingen & Workshops, en
  • Innovatie Projectmanagement


Innovatie Strategie

Finch Innovation ondersteunt directies, innovatieteams of innovatiemanagers in het neerzetten en uitrollen van een innovatiestrategie. Waar sta je als organisatie voor? Waar wil je heen en hoe kom je daar? Wat zijn de must-win innovatie battles? Wat ga je wel doen, en wat niet? En, wat is daarvoor nodig? Samen gaan we op zoek naar relevante nieuwe mogelijkheden voor de komende 1 tot 5 jaar. We helpen om bijvoorbeeld een innovatie roadmap op te stellen of innovatie focus gebieden te kiezen aan de hand van de ambitie van de organisatie. Finch helpt mee in portfolio management door de juiste ideeën te identificeren en deze toepasbaar te maken voor het bedrijf. We helpen hierbij niet alleen bij het invullen van een overall ambitie maar ook op projectgebied zoals het bouwen van een relevante en gevalideerde waarde propositie en businessmodel. Een meer gedetailleerde uitleg over hoe we dit doen, onze methodes en tools, kun je vinden in Onze aanpak.  Individuele coaching voor innovatie managers

Innovatie managers staan er soms best alleen voor. De organisatie wordt opgeslokt door de business van vandaag en daarom is het hard duwen en trekken om iedereen mee te krijgen voor langere termijn projecten. Innovatie managers worden niet altijd begrepen binnen het bedrijf en niet iedereen staat direct te springen om dingen anders gaan te doen. Daarom verzorgt Finch Innovation individuele coaching voor managers die vernieuwing willen realiseren, óf die innovatie naar een hoger niveau willen brengen binnen hun team, afdeling of bedrijf. We helpen met het implementeren van een innovatiecultuur. Dit kan door periodieke adviesgesprekken of het bijwonen van bijeenkomsten, maar ook door het gezamenlijk ontwikkelen en aanjagen van een concreet plan van aanpak. Wij helpen om wendbaarder te worden door de inzet van de juiste innovatie tools op het juiste moment.Innovatie Project Management

Tijdelijke vervanging of extra capaciteit nodig voor een specifieke innovatie uitdaging? Wij kunnen uw organisatie ondersteunen bij tijdelijk capaciteitstekort of als specifieke innovatie kennis en ervaring even ontbreekt. Als ervaren innovatie project managers zijn wij snel inzetbaar op diverse strategische marketing en innovatie rollen.Innovatie trainingen en workshops

Wij hebben passie voor innovatie en geven de kennis die we in de praktijk hebben opgedaan heel graag door. Onze trainingen en workshops bouwen we op basis van de specifieke innovatie uitdaging van de organisatie. Deze sessies zijn gebaseerd op Design Thinking en Lean Startup. Deelnemers leren om op een praktische manier de verschillende innovatie tools in te zetten. Voorbeelden van onze werksessies staan hieronder afgebeeld. Uiteraard zijn combinaties mogelijk en maken we programma's op maat.

Innovatie strategie

Bepaal de innovatie strategie door het

gezamenlijk opstellen van de scope, ambitie en bijbehorende 'Must-Win Innovatie Battles'

Klant verkenning & Idee generatie

Stap in de schoenen van je klant.

Wie is je klant, wat is zijn probleem en hoe kunnen we dit oplossen?

Strategische Roadmap

Creëer een helder overzicht 

van alle benodigde activiteiten (Horizon 1,2,3)

om je gezamenlijke innovatie ambitie te bereiken.

Waardepropositie & Business Model

Ontwikkel producten en diensten 

waar klanten écht op zitten te wachten, die haalbaar zijn en die een gezond verdienmodel hebben.

Innovatie sprint

Ga meerdere dagdelen intensief aan de slag

met  diverse innovatie tools en kom tot een uitgewerkt en gevalideerd concept.

Customer Journey Mapping

Breng de klantreis rondom je product

of dienst samen in kaart en ontdek

waar jouw organisatie het verschil kan maken.Voorbeelden van opdrachten en opdrachtgevers

Wensink Automotive

Ondersteuning in ontwikkelen bedrijfs-strategie, definiëren van innovatie focus-gebieden en vertaling hiervan in roadmaps.

Daarnaast innovatie programma's gefaciliteerd en training in Design Thinking en Lean Startup methodieken.

Unilever & Pepsi Lipton Int.

Lean Startup trainingen gegeven in de vorm van 2-daagse Bootcamps voor Pepsi Lipton en 8 andere Unilever afdelingen op verschillende plaatsen in de wereld.

Ultimaker 3D Printing

Begeleiding in ontwikkelen van een nieuwe software-propositie voor verschillende klantsegmenten en uitwerking van een business model om deze propositie mee naar de markt te brengen.

Stichting Bartiméus

Interim innovatie management: begeleiden innovatie team, projectmanagement op indoor navigatie app, doorontwikkeling innovatieprogramma en -proces.EFGF - De Waterschappen

Opstellen van strategische roadmaps voor meerdere grondstoffen uit afvalwater door middel van werksessies. Deze roadmaps zijn daarnaast uitgewerkt in een helder, gedetailleerd actieplan.


Jacobs Douwe Egberts

Interim project management opdracht bij JDE R&D Innovation Delivery voor Ti Ora, een innovatief nieuw thee concept


The Talent Institute

Het wekelijks coachen van (Young) Digital Innovators die, als talentvolle, digitale experts, innovatie projecten uitvoeren  bij diverse bedrijven zoals Nestlé, Philips etc.


Innr smart lights

Aanscherping van product- en serviceproposities voor verschillende klantsegmenten in relatie tot huidige merkpositionering.Quva - kitchenproducts

Ondersteuning in product positionering, website design briefing en merkregistratie wereldwijd.


TT Engineering

Begeleiding in het definiëren van de Innovatie Strategie voor het ontwikkelen van nieuwe business concepten.


Studio Why

Faciliteren & coachen tijdens

de Innovation Games (1 week Hackathon)

& op innovatie events voor

verschillende hogescholen.

 


Amsterdamse Fijnhouthandel

Opzet, inrichting en positionering van online verkoopkanaal aan de hand van specifieke marktanalyse, doelgroep segmentatie en waarde propositie bepaling.