Drive en daadkracht

Het team van Finch Innovation deelt de passie voor het realiseren van nieuwe producten en/of diensten die écht relevant zijn voor de klant. Dit hebben wij ruim 16 jaar in praktijk gebracht bij verschillende soorten bedrijven: van grote multinationals tot het opzetten van een start-up.

Om met relevante innovaties nog meer verschil te maken in het leven van mensen, zijn wij in 2016 met Finch Innovation gestart. We zijn beide zeer gedreven om onze kennis en ervaring te delen om zo nog meer bedrijven te helpen om innovaties daadwerkelijk van de grond te krijgen.


Carla is een gedreven duizendpoot die op verschillende plaatsen heeft bewezen innovatieve producten en marktconcepten succesvol te kunnen genereren, ontwikkelen en lanceren. Binnen Philips is ze in diverse functies verantwoordelijk geweest voor productontwikkeling en marketing strategie. Ze was jarenlang zowel nationaal als internationaal werkzaam binnen uiteenlopende New Business afdelingen.


Als co-founder stond Carla aan de wieg van een eigen start-up: Bulbby.com. Deze unieke webshop in gepersonaliseerde artikelen heeft ze samen met een business partner in ruim 10 jaar uitgebouwd tot een succesvol en volwassen bedrijf. Carla heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft.

Met alle activiteiten van Finch Innovation vervult Carla een nieuwe ambitie. Haar streven is om al haar innovatie kennis en ervaring opgedaan in zowel de multinational als in haar eigen start-up, toe te passen in innovatie trajecten in andere, enerverende bedrijven. “Er is altijd een oplossing te vinden. Met elkaar op zoek gaan naar hoe het wèl kan, maakt innovatie realiseren zo’n prachtige ontdekkingstocht”

 

Marijn heeft een sterke drive om met relevante innovatie verschil te maken in het leven van mensen. Ze is energiek en en biedt inhoudelijke kwaliteit. Marijn vindt het heerlijk om zich in een uitdaging vast te bijten en zoekt graag naar creatieve oplossingen. Ze is resultaatgericht, snel, accuraat en een teamspeler. Haar creativiteit en ondernemerschap gecombineerd met haar grote enthousiasme zorgen ervoor dat ze dingen echt voor elkaar krijgt. 

 

Marijn heeft jarenlang internationale innovatie trajecten getrokken binnen grote bedrijven als Philips, FrieslandCampina, Kodak en Delta Lloyd. Haar laatste project bij FrieslandCampina was de ontwikkeling en introductie van een radicale innovatie: Lattiz®. Lattiz® is een revolutionair melkschuimsysteem voor de horeca, waarmee met één druk op de knop mooi en lekker melkschuim van constante barista-kwaliteit gemaakt wordt en waarbij nooit meer schoon gemaakt hoeft te worden. Als afgestudeerd bedrijfseconoom (Erasmus universiteit van Rotterdam) met ervaring in het, van A tot Z realiseren van complexe innovatietrajecten, kan ze bedrijven helpen met het aandrijven, structureren en van de grond krijgen van relevante innovaties. Onze naam

 Finch is het Engelse woord voor vink, het kleurrijke en nieuwsgierige vogeltje. De vink kenmerkt zich door zijn eenvoud, diversiteit en hoge energie niveau. Allemaal cruciale eigenschappen voor creatieve innovatietrajecten. Finch Innovation is ook geïnspireerd door Charles Darwin. De vinken die hij ontdekte op de Galapagos eilanden (‘Darwin’s finches’) hielpen hem om de evolutie theorie op zijn plaats te laten vallen.

Maar natuurlijk staat de vink, het V-vormig teken, vooral symbool voor zaken die afgehandeld, gedaan zijn. Dit representeert precies onze natuurlijke drive om zaken voor elkaar te krijgen, te finchen.